Wist je dat je vanaf dit jaar je digitale lidkaart kan downloaden? Misschien interessant om die zo steeds bij de hand te hebben...


Volley Vlaanderen zet reeds geruime tijd in op het verlagen van onze ecologische voetafdruk, administratieve lastenverlaging voor de clubs en digitalisering.

Een eerste grote stap werd al genomen met de invoering van VolleySpike ter vervanging van het papieren wedstrijdblad.

De volgende stap in dit digitaliseringsproces is zoals eerder aangekondigd het vervangen van de papieren lidkaarten door digitale versies.  Vanaf het huidige seizoen 2021-2022 zullen er geen papieren lidkaarten meer verstuurd worden maar worden deze digitaal ter beschikking gesteld via VolleyAdmin2.

Dit houdt verschillende voordelen in, zowel voor de clubs als voor de leden:

  • Clubs en leden beschikken sneller over hun lidkaarten want deze moeten niet meer per post worden opgestuurd. Zodra een lid aangesloten is bij Volley Vlaanderen, is zijn/haar lidkaart meteen ter beschikking in VolleyAdmin2 en dit zowel voor de club als voor het lid zelf.
  • Wanneer iets gewijzigd wordt aan een lid wat vermeld staat op zijn/haar lidkaart, staat meteen de meest recente versie van de lidkaart in VolleyAdmin2 (vb. wijziging van speler naar niet-speler, toevoeging van een coachlicentie, …).
  • Een lid kan zijn/haar lidkaart downloaden op de smartphone zodat hij/zij deze steeds mee heeft, ook wanneer er geen internetverbinding is.
  • Clubs kunnen de lidkaarten van hun leden downloaden op de tablet waarop VolleySpike wordt gebruikt. Zo hebben ze deze mee op de wedstrijd, ook wanneer er geen internetverbinding is.
  • Clubs moeten geen lidkaarten meer terugsturen naar Volley Vlaanderen (vb. bij transfer, schrapping, …)
  • Een club hoeft geen duplicaten meer aan te vragen.

Je leest er alles over via de site van Volley Vlaanderen : http://www.volleyvlaanderen.be/digitale-lidkaart/